Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ ЗА БОРЦЕ ИЗ ВЛАСОТИНАЧКЕ ОПШТИНЕ – УСКОРО И СПОМЕНИЦЕ

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић уручио је 72 борачке легитимације борцима и ратним војним инвалидима са подручја власотиначке општине.

– Када је било тешко, ви сте се без размишљања одазвали на позив отаџбине, обукли униформу и не штедећи своје животе ушли сте у борбу за одбрану слободе, не да освајате и поробљавате већ да браните родну груду. Тиме сте заслужили чеоно место у херојској историји Срба – рекао је Антић обраћајући се борцима у Власотинцу.

Он је нагласио да је захваљујући држави, њеном руководству и ресорном министру Николи Селаковићу борац – бранилац отаџбине у периоду 1990 – 1999. поново добио важно место у савременом друштву, како му припада по Закону о правима бораца из 2020. године, тако и по српском систему вредности и јуначкој традицији.

– Ове борачке легитимације вам омогућавају одређене попусте на робу и услуге. Списак тих повластица налази се на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а ми ћемо се као локална самоуправа потрудити да обезбедимо неке локалне повластице од нове године – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Државни секретар Дејан Антић је најавио да ће бити проширена листа друштвено одговорних компанија које борцима омогућавају повластице. Он је посебно нагласио да ће министар Никола Селаковић ускоро и у Власотинцу уручити борачке споменице.