Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

БРАТИСЛАВ ПЕТРОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ

Братислав Петровић, дипломирани екомомиста, нови је председник општине Власотинце, одлучила је одборничка већина на данашњој конститутивној седници скупштине општине. Његов заменик је Владимир Коцић (СНС), председник скупштине Милан Јовић (СПС), а његов заменик Зоран Стаменковић (СНС). За секретара скупштине постављена је Ивана Станојевић (СНС). Изабрани су и нови већници, њих седморо.

За област здравстве и социјалне заштите, остваривање људских и мањинских права и пољопривреду биће задужен Бобан Петровић, дипломирани правник. За послове месних заједница, путне инфраструктуре и рурални развој биће задужен Зоран Миљковић, предузетник. Култура, туризам, занатство, угоститељство и трговина биће сектор за који ће у новом општинском већу бити задужена Татјана Јовановић, специјалиста струковни економиста. За основно и средње образовање и васпитање, омладину, спорт и физичку културу биће задужен Александар Јовић, професор разредне наставе. За област заштите животне средине, заштите од елементарних и других непогода  и заштиту културних добара од значаја за општину поверена је Жаклини Стефановић, дипломираном географу и туризмологу. За развој комуналних делатности и локални економски развој задужен је Драгиша Миљковић, струковни менаџер. Предшколско васпитање и образовање, дечја заштита и сарадња са невладиним организацијама поверена је Сањи Ристић, струковној медицинској сестри.

-Тражим да у свом раду не подређујемо личне интересе општим интересима, као и да у својим захтевима имамо меру њиховог реалног остварења – рекао је на почетку обраћања председник општине Братислав Петровић.

-Када је у питању општински буџет, знам колико се тешко остварују приходи у њему и да ће држава све мање моћи да издваја средства из републичког буџета, имајући у виду актуелну ситуацију. Сасвим сам сигуран да ћемо завршити започете пројекте у наредном периоду и израдити нове, за којима постоји реална потреба становништва, а које ћемо реализовати у наредном четворогодишњем мандату. Наставићемо са улагањима у образовање, социјалну и здравствену заштиту, спорт, атарске путеве и пољопривреду, смањење стопе незапослености, поправку путева. Заједно са својим тимом даћу све од себе да решимо дугогодишњи проблем водоснабдевања наших грађана јер овакав начин функционисања „Водовода“ нема смисла. За мене ова функција није привилегија, већ одговорност. Радићу без великих обећања, уз пуно залагања, труда и рада. Верујем да ћу оправдати поверење – рекао је новоизабрани председник општине Власотинце.

Њега, заменика и нови састав општинског већа подржали су, осим напредњака и социјалиста и три од четири одборника групе грађана „Др Спасић“, као и одборници који су изабрани на листи Боља Србија. Они су, иначе, саопштили да сада представљају СПАС (Српски патриотски савез) који предводи прослављени ватерполиста Александар Шапић.

Владимир Коцић, нови заменик председника општине захвалио је на указаном поверењу најпре својим страначким колегама, затим коалиционим партнерима, али и бившем председнику општине Зорану Тодоровићу чији је помоћник био претходних година.

-Честитам свим одборницима на избору и желим пуно успеха у наредном мандату – додао је Коцић.

Председник скупштине Милан Јовић (СПС) подсетио је да су социјалисти и напредњаци у Власотинцу сарађивали у два претходна мандата.

-Захваљујем својој партији, али и коалиционим партнерима из СНС-а који су, иако имају већину са самостално формирање власти, одлучили да и у трећем мандату сарађују са социјалистима. Скупштина је и до сада добро радила и верујем да ће тако бити и убудуће – рекао је Јовић који је ову функцију обављао и 2013.године.

Нови састав власотиначког парламента чини СНС, са 27 освојених мандата, од 45 колико броји скупштина. На другом месту су социјалисти у коалицији са ЈС, који имају седам, затим следе две групе грађана „Др Спасић“ са четири и Покрет за Власотинце са три мандата. Представници листе Боља Србија, који су освојили четири мандата, сада су, како су рекли, део покрета Александра Шапића.