Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДАН ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ – УРУЧЕНА ОКТОБАРСКА ПРИЗНАЊА

Свечаном седницом Скуштине општине и уручењем октобарских признања, обележен је дан општине Власотинце 10. октобар. Иако је реч о дану ослобођења Власотинца и околине у Другом светском рату, делегације Скупштине општине и борачких удружења положиле су венце и цвеће на споменицима и бистама посвећеним борцима из оба светска рата, јер је  власотиначки крај у Првом односно Великом рату ослобођен 7. октобра, услед чега је и прослава обједињена.

На седници је приказан кратак филм о ономе што се је у Власотинцу и околини радило и градило између два октобра.

– Континуитет у раду и залагању за живот у бољем и лепшем окружењу облежио је и претходних годину дана нашег рада. У том послу имали смо велику подршку републичких органа и институција, на чему им и овом приликом захваљујем. Наш тим за пројекте годинама пажљиво прати конкурсе и учествује на њима, што показује велики број реализованих пројеката. Само са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Владе Србије спровели смо 13 пројеката – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Он је додао да је поносан на чињеници да је у школске објекте уложено више од 350 милиона динара и да се не стаје на томе.

– Фокус нашег рада већ неко време је на трајнијем решавању питања водоснабдевања и комуналне хигијене. На њима свакодневно радимо. Изазови са којима се суочавамо су велики, али верујем да ћемо на крају тог пута постићи добре резултате – рекао је председник власотиначке општине.

Дипломе 10. октобар добили су директор ЈВБ Србијаводе Горан Пузовић и министарства државне управе и локалне самоуправе и заштите животне средине. Похвале 10. октобар припале су Канцелрији Уједињених нација за пројектне услуге УНОПС, неформалној групи Власинкса вила, Тиму „Власотинце које волим, Удружењу грађана Осмех, Радној јединици „Дечја радост“ ПУ Милка Диманић“, дипл. економисти Маринку Ђорђевићу раднику Општинске управе и Весни Новковић, неговатељици из Доње Лопушње.

У име Горана Пузовића директора „Србијавода“ награду је примила руководилац ВПЦ Морава Ниш Драгана Симић, која је обећала да ће „Србијаводе“ и убудуће бити ту за сваки облик сарадње. Подсећајући на пројекте које је Министарство државне управе и локалне самоуправе релаизовало са општином Власотинце, државни секретар Чедомир Ракић је, између осталог, истакао и амбуланту у Доњој Лопушњи.

– Честитам општини Власотинце што показује велико интересовање за побољшање услова живота свих грађана, посебно оних који живе у готово ненасељеним планинским селима – рекао је Ракић.

Државни секретар Министарства заштите животне средине Ивана Хаџи Стошић подсетила је да је Власотинце једна од 43 локалне самоуправе у којима се, уз подршку овог министарства, чисти укупно 500 дивљих депонија.

– Упућујем један апел и грађанима и привреди да, када буду очишћење депоније, тако и остане, а министарство ће и убудуће улагати и подржати све пројекте који имају за циљ заштиту животне средине  – рекла је Хаџи Стошић.

Представници УНОПС-а похвалили су општину Власотинце као локалну самоуправу која је препознала да треба да ради на примени принципа доброг управљања, а представник неформалне групе Власинска вила Татјана Илић захвалила је на признању, подсећајући да је ова група од 2017. године реализовала око 70  акција, од којих су највећу пажњу привукле оне везане за уређење животне средине.

У музичком делу програма наступила је вокална група Либеро.


ВИДЕО