Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДЕЗИНФЕКЦИОНО СРЕДСТВО НА ПЛАТОУ ИСПРЕД ОПШТИНЕ

На платоу испред зграде општине у Власотинцу, ЈКП Водовод поставио је два резервоара запремине од по 1000 литара са дезинфекционим средством натријум-хипохлорит, као додатна мера заштите грађанства у борби против – COVID – а 19. Сваки грађанин може појединачно узети 1,5 литара овог средства.

– Резервоари ће бити ту данас и сутра од 9 до 13 сати, а затим поново радним данима од  понедељка. Грађани приликом точења течности добијају упутство за коришћење, а исто се налази и на самим канистерима. По потреби помажу и волонтери  – каже директор ЈКП Водовод Звонко Илић.

Дезинфекционо средство натријум-хипохлорит је једињење на бази хлора. Користи се искључиво за дезинфекцију површина (подова, ходника, санитарија, рукохвата). Средство није намењено за дезинфекцију руку, одеће, намештаја, тепиха и животиња. Не треба га користири заједно са другим средствима и треба га држати ван домашаја деце, на тамном и хладном месту. Средство за дезинфекцију не сме доћи у додир са кожом, у случају контакта са кожом или очима, испрати великом количином воде а случају да се прогута одмах потражити лекарску помоћ, стоји у упутству које се дели грађанима приликом точења.