ДОБАР ОДЗИВ НА ПУНКТУ У КОНОПНИЦИ

767
ДОБАР ОДЗИВ НА ПУНКТУ У КОНОПНИЦИ

Председник општине Братислав Петровић и директор Дома здравља Милена Станковић Митровић обишли су вакцинални пункт у Конопници, један од теренских пунктова у селима власотиначке општине на којима се, по утврђеном распореду, обавља имунизација против Ковида 19.

Током преподнева вакцинисано је више од 70 грађана, што је веома добар одзив, каже др Нела Миленковић.

– Млађи су се вакцинисали у Власотинцу, а старијима много значи што смо ми дошли код њих – додаје др Миленковић.

-Лежала сам корону,  четири дана сам пила само лекове и воду, док нисам почела да примам инјекције. Сад сам дошла да се вакцинишем, у договору са мојом докторком – каже Радмила Јовановић из Конопнице.

-Вакцинација је једини пут да се вратимо нормалном животу. Зато смо и организовали пунктове ван Дома здравља, да људима олакшамо вакцинисање. Од понедељка ће радити и пунктови у брдско-планинском делу власотиначке општине, о чему ћемо грађане благовремено обавестити. Њима ће бити обезбеђен превоз до амбуланте у којој се обавља вакцинација – каже председник општине Власотинце Братислав Петровић.

На терену се даје кинеска вакцина Синофарм, а у самом Дому здравља у Власотинцу, осим кинеске, на располагању су и вакцине Спутњик В и Фајзер, подсећа директор ове установе Милена Станковић Митровић.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)