Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДОДЕЉЕНЕ СПОРТСКЕ НАГРАДЕ ВЛАСОТИНЦА ЗА 2021. ГОДИНУ

Шахисткиња Анђела Динић и атлетичар Богдан Здравковић најбољи су спортисткиња и спортиста Власотинца у 2021. години, а ОРК Власотинце најбољи је клуб у вароши на Власини у години за нама, саопштено је на синоћњој додели награда Спортског савеза општине Власотинце.

Најбољи тренер је Милош Митов, Атлетски  клуб „Власотинце“, а најбољи спортски радник Радован Станковић, Фудбалски савез општине Власотинце. Посебан резултат у 2021. на великим такмичењима остварио је Живан Шушулић, шаховски клуб Власотинце. Постхумно признање додељено је Душану Крстићу, оснивачу ОК Власина, за велики допринос развоју одбојке.Награде за успехе у години на измаку добиле су и спортске наде Власотинца:

  • Данило Миљковић – ФК Власина
  • Михаило Момчиловић – ШК Власотинце
  • Хелена Тодоровић – СУ Покрет
  • Лука Тодоровић –  ФК Младост
  • Сара Станковић – ЖФК Росуља 2014
  • Душан Тодоровић – АК ,Власотинце
  • Анђела Ђикић – АК ,Власотинце
  • Дарко Јовановић – КБК Власотинце
  • Михајло Стојиљковић – СУ ,Академија Власина

Награде сарадницима Спортског савеза, за допринос у развоју спорта на територији општине Власотинце припале су ове године општини Власотинце, Културном центру, Спортско-рекреативном центау Власина, Туристичкој организацији општине Власотинце и Месној заједници Ладовица.

Овом приликом, Спортски савез приредио је и изложбу фотографија о својим активностима у овој години. Председник савеза Милан Ристић истакао је добру сарадњу са спортистима и подсетио на активности које је савез организовао у овој години, а које су новина у односу на претходне године. Реч је о оштинским и регионалним сеоским спортским играма, регионалном такмичењу Спорт у полицији, учешћу у Европској недељи мобилности и такмичењу Брзином до звезда.

Општина Власотнце у оквиру редовних и посебних програма у спорту настоји да подржи активности клубова и појединаца и допринесе развоју спорта, рекао је председник општине Братислав Петровић.

-У буџету општине Власотинце, који смо ове недеље усвојили, предвидели смо за редовне програме финансирања у спорту 35 милиона динара. Током године, уколико се укажу могућности, реализоваћемо и ванредне програме финансирања спортских клубова. Колико сам упознат, од ове године имаћемо три нова клуба која ће конкурисати за средства – рекао је Петровић.

На почетку скупа, минутом ћутања, присутни су одали пошту  недавно преминулом истакнутом спортском раднику Душану Крстићу, оснивачу Одбојкашког клуба Власина.