Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЈАВНА СЕДНИЦА О НАЦРТУ БУЏЕТА

У оквиру јавне расправе  о нацрту буџета за 2022. годину, на данашњој јавној седници, руководилац Одељења за буџет, финансије, локалну пореску администрацију и друштвене делатности Саша Михајловић представио је структуру нацрта буџета за наредну годину уз оцену да ће до усвајања вероватно бити измена.

Припреме за израду нацрта буџета обично  почну већ у септембру, а финализују се крајем новембра, док је законска обавеза да се буџетза наредну годину усвоји на седници скупштине до 20 децембра, подсетио је председник општине Братислав Петровић.

-У периоду између септембра и децембра одржавају се консултације и састанци са различитим циљним групама, како бисмо ускладили потребе и могућности. Циљ нам је да општинску касу „дотерамо“ тако да направимо баланс између потреба и могућности, да развијамо нашу општину, али и да сагледамо све осетљиве категорије становништва – рекао је Петровић.

На седници су прочитани предлози 21 пројекта који су стигли у Општинску управу до почетка јавне расправе и дата образложења о могућностима реализације. Тај документ ће бити поставњен и на сајту општине Власотинце.

Грађани су се током јавне седнице интересовали за решавање проблема у појединим улицама, за пројекте учешћа грађана и могућностима које пружа е-управа.