Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО И У ВЛАСОТИНЦУ

Општина Власотинце једна је од шест локалних самоуправа које су посредством Министарства државне управе и локалне самоуправе добиле средства за формирање јединственог управног места. Реч је о механизму за пружање брже и квалитетније услуге грађанима.

-Сада кад у Услужном центру поднесете, рецимо захтев за одређени документ, морате касније, по завршетку обраде тог захтева да идете у другу канцеларију да бисте добили документ. Увођењем јединстнеог управног места, ви коначни документ добијате на истом месту где сте и поднели захтев – објашњава координатор пројекта Маринко Ђорђевић.

Практично, услужни центар треба да се преобрати у јединствено управно место, а грађани да не лутају од канцеларије до канцеларије. За то је неопходно да се реконструише простор, набави додатна опрема, осавремени постојећа ИТ опрема и уведу нови сервиси. Све то требало би да буде завршено у другој половини 2020.године, додаје Ђорђевић.

Општина Власотинце добила је 6,5 милиона динара, а поред ње средства за формирање јединственог управног места добили су и Куршумлија, Стара Пазова, Ужице, Горњи Милановац и Рача.