Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

КРЕИРАЈМО БУЏЕТ ЗАЈЕДНО!

Поштовани/е,

Општина Власотинце је у процесу припреме буџета за 2022. годину и жели да консултује и укључи грађане и грађанке, као и осталу заинтересовану јавност  у предлагање области, пројеката или активности које могу бити финансирани јавним средствима.

У склопу овог процеса, у периоду од 15. августа до 30. септембра трајао је јавни позив за предлагање пројеката који се могу финансирати из буџета општине у циљу унапређења услова живота у општини.

Међутим, ми желимо да што већи део буџета креирамо у складу са потребама грађанки и грађана наше општине. С обзиром да општина сваке године расписује конкурс за организације цивилног друштва, наша жеља је да план финансирања програма и пројеката удружења грађана израдимо заједно са Вама.

Износ за финансирање пројеката удружења грађана у 2022.години планира се на истом нивоу као и у 2021.год. Идеја нам је да овом приликом извршимо консултације са Вама како би се на адекватнији начин одредиле области за које сматрате да треба да буду приоритет у финансирању у наредној години,  у складу са Законом о удружењима и пратећом подзаконском регулативом која ближе уређује доделу средстава организацијама цивилног друштва.

Учешће цивилног сектора односно удружења грађана, регистрованих и активних на територији општине Власотинце је од изузетног значаја за спровођење целог процеса консултација који је општина започела.

Овом приликом Вас позивамо да, у периоду од 08. новембра до 25. новембра 2021. године, предложите приоритетне области за финансирање програма удружења грађана у наредној, 2022. години. У оквиру консултација са грађанима у процесу израде Нацрта одлуке о буџету за 2022. годину припремили смо посебну Анкету, која садржи преглед области и под-области, које удружења могу предложити за приоритетне области за финансирање током наредне године.  

Молимо Вас да попуните Анкету, тако што ћете изабрати – заокружити три приоритетне области и у изабраним приоритетним областима заокружити под-области, које су по Вашем мишљењу најзначајније за финансирање у следећој години. Молимо Вас да изаберете највише до три под-области.

Такође, Вас молимо да попуњену анкету, најкасније до 25. новембра, пошаљете у електронској форми на следећу e-mail адресу: руководиоца одељења за буџет, финансије, локалну пореску администрацију и друштвене делатности sasa.m@vlasotince.org.rs

 

Захваљујемо Вам се на издвојеном времену,

Општина Власотинце

КРЕИРАЈМО БУЏЕТ ЗАЈЕДНО!

ПРЕУЗМИТЕ АНКЕТУ И ЗАОКРУЖУТЕ ТРИ ОБЛАСТИ