Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

МЕЂУНАРОДНА ШКОЛСКА САРАДЊА

Гости из Македоније, из Средње школе “Кочо Рацин” у Скопљу, јуче и данас бораве у Власотинцу код својих колега у Гимназији “Стеван Јаковљевић”, поводом сарадње чији су меморандум потписали крајем прошле године. Две школе су ове године конкурисале код Министарства просвете Северне Македоније заједничким пројектима.

-Ово је једна од међународних активности наше школе. Јуче смо испратили ученике из италијанског града Фалконара Маритимиа и средње школе „Камби Серани“ који су били наши гости недељу дана, а стигли су нам представници руководства школе из Скопља како бисмо договорили даље облике сарадње – рекла је иницијатор и координатор међународних пројеката у власотиначкој Гимназији проф.енглеског језика Биљана Пиповић.

Директор СУГС “Кочо Рацин” Благица Павловска захвалила је на изузетном гостопримству.

-Одушевљени смо школом, видимо да се колеге много труде и да школа добро ради. Радујемо се сарадњи, али желим да нагласим да иако наши заједнички пројекти не буду “прошли”, ми ћемо наставити да сарађујемо на добробит обеју школа – рекла је гошћа из Скопља.

Проф. Пиповић је подсетила да је власотиначка гимназија од 2013.године активна на образовној платформи е-Тwининг  у којој део активности одвија у виртуелном свету.

-Тренутно радимо са школама  из Мађарске, Пољске  Италије и Турске. И наша сарадња са Италијанима је почела на тај начин – каже проф.Пиповић и подсећа да је школа за пројекте до сада добила пет националних ознака квалитета, као и седам европских ознака, које додељује Европска комисија за образовање са седиштем у Бриселу.