Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

МИНИСТАР СПОРТА ОБИШАО НОВУ ФИСКУЛТУРНУ САЛУ И ДОНЕО РЕКВИЗИТЕ И ОПРЕМУ

Приликом посете ОШ „Синиша Јанић“ и новој фискултурној сали у Власотинцу, министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић поручио је да држава Србија веома води рачуна не само о спортским резултатима, него и о физичком васпитању, које се остварује у настави у основним школама и све то у синергији са Министарства просвете.

– Трудимо се да подстакнемо развој школског спорта, спортских школских секција и да у сарадњи са локалним самоуправама подстичемо рад млађих селекција у спортским клубовима То је улагање у васпитни процес, али и здравље нације – рекао је Гајић.

Он је у име мнистарств спорта а донирао школи два гола за рукомет (односно мали фудбал), две мреже за одбојку, две табле са обручима и комплет од 40 лопти за тимске спортове. Млађе селекције кошаркашких и одбојкашких клубова добиле су дресове и лопте.

Директор школе Горан Митић подсетио је да је објекат завршен у време короне, а званично је настава у њему започета у школској 2022/2023.години. Он је захвалио Министарству спорта на веома вредној донацији, која ће користити како матичној школи тако и истуреним одељењима у селима.

Председник општине Братислав Петровић подсетио је да су обе градске школе реконструисане средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима, да је ОШ „Синиша Јанић“ добила нову фискултурну салу, а да ће ученици ОШ „8.октобар“, након реконструкције, користити салу ДТВ Партизан за наставу физичког.

– Из локалног буџета издвајамо 40 милиона динара годишње за спортске програме клубова. Трудимо се да подржимо младе људе у бављењу спортом јер је то веома важно за њихово физичко и психичко одрастање. Што се тиче наше спортске хале, тамо имамо проблем са грејањем дуги низ година. Решења за грејање планирана приликом изградње те хале нису више изводљива, нису реална, али се надамо да ћемо и то у наредном периоду да завршимо – рекао је Петровић.

Министар спорта, председник општине и председник Спортског савеза, са својим сарадницима, одржали су и састанак са представницима спортских клубова где су размотрили најважније теме везане за спорт на локалу.

У Власотинцу је боравио и прослављени кошаркаш Марко Кешељ, сада државни секретар, као и други представници Министарства спорта, који су највише времена посветили деци у школској сали.