Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

МОКАР СНЕГ ОТЕЖАО СНАБДЕВАЊЕ СТРУЈОМ У ВЛАСОТИНАЧКОЈ ОПШТИНИ

У брдско – планинском делу власотиначке општине ноћас је пао снег висине 40 цм. Велики број села остао је без електричне енергије, услед влажног и тешког снежног покривача. Сви расположиве екипе Електродистрибуције су на терену.

– У Конопници је пала решеткаста бандера и у току је њена замена бетонском бандером. На далеководу на правцу Орашје искривљена је конзола, чија је замена такође у току. Након тога требало би да села на том правцу добију струју, уколико екипе ЕДС-а установе да нема других кварова, На правцу Шишава пало је дрво на далековод, тренутно се ради на његовом уклањању. На правцу Свође струје има до махале Прогон, на даље се утврђују кварови – каже начелник Штаба за ванредне ситуације Иван Станковић, који је заједно са командантом штаба, председником Привременог органа општине Власотинце Братиславом Петровићем од јутрос на терену.

Што се тиче путева, сви главни путни правци ће бити очишћени данас и сутра, кажу у предузећу АБ коп, задуженом за зимско одржавање путева у власотиначкој општини. Под мокрим снегом гране су се надвиле на путеве, што машинама отежава рад терену, а велики су и сметови, кажу у АБ копу.