Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НА 11. СЕДНИЦИ УСКЛАЂИВАЊЕ ДОКУМЕНАТА СА ЗАКОНОМ

Одборничка већина у Скупштини општине Власотинце усвојила је на јучерашњој седници измене и допуне пословника о раду овог тела, као и одлуку о разрешењу претходних и именовању нових чланова и заменика чланова Општинске изборне комисије у сталном саставу. Како је образложила секретар Скупштине општине Ивана Станојевић, седница је сазвана по хитном поступку због потребе предузимања одређених радњи у законском року.

– Како су у новом Закону о локалним изборима измењена правила везана за формирање локалних изборних комисија,  постоји потреба усаглашавања пословника о раду скупштине са новим законом који је ступио на снагу 8.фебруара, а рок за усаглашавање са законом је седам дана, па је и ова седница сазвана по хитном поступку – рекла је Станојевић.

У наставку седнице усвојен је  предлог одлуке о  спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП Водовод, након неуспешног првог конкурса. Одборници су усвојили и одлуку о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу енергетских својстава стамбених зграда, породичних кућа и станова, како би општина Власотинце могла да конкурише код ресорног министарства за средства намењена енергетској санацији.