Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НАБАВКА НАМИРНИЦА И ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПОВРШИНА

На сендицама Штаба за ванредне ситуације и Општинског већа донета је одлука да се из буџета општине Власотинце издвоји три милиона динара за набавку основних животних намирница за најугроженије грађане.

-Процедура, набавка, паковање и почетак расподеле биће за 10-ак дана. Претпоставка је да ће бити око 2000 пакета. Спискови ће се правити у сарадњи са Центром за социјални рад. Молим грађане за стрпљење и да поштују препооруке и останку код куће – каже командант штаба и председник општине Зоран Тодороивћ.

Из општинског буџета издвојена су средства за набавку прскалице за трактор који је у власништву „Водовода“ чиме ће се обављати дезинфекција јавних површина. Црево дуго 50 м омогућиће детаљну дезинфекцију простора којима је теже прићи. Општина је раније набавила ручне пумпе са атомизерима за дезинфекцију унутрашњости објеката.

-Дезинфекција се обавља натријум-хопохлоритом и препеорука стручних људи је да се она врши на свака три до четири дана што ми и примењујемо – каже заменик команданта штаба Иван Станковић.