Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НАРЕДБЕ, ПРЕПОРУКЕ И ЗАКЉУЧЦИ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ

Након општих, али и прецизнијих упутстава Владе Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце донео је јутрос наредбе, закључке и препоруке које се тичу поступања у условима ванредног стања.

Радно време угоститељских објеката ограничава се на период од 8 до 18 сати, пекаре могу радити најдуже до 22, трговинске радње, маркети у супермаркети до 20 часова.
У угоститељским објектима током радног времена дозвољено је присуство  највише до 50 људи, а у мањим објектима пропорционално према корисној површини у складу са одлуком Владе Републике Србије, која ће, према најавама, бити донета данас.
За време трајања ванредног стања забрањује се рад зелене, робне и сточне пијаце.
Све активности спортских организација и друштава као и активности СРЦ Власина обустављене су до даљњег.
Стриктно спровођење ових наредби контролисаће надлежне инспекцијске службе Општинске управе Власотинце и органи Полицијске станице Власотинце. Због пооштравања мера на сузбијању ширења епидемије корона вируса, од данас се обуставља рад шалтера Услужно-информационог центра општине Власотинце.
На улазу у зграду општине организоваће се дежурство од 7.00 до 15.00 сати и забранити улаз незапосленим и непозваним лицима. Улазак је нарочито забрањен старијима од 65 година.
Особама са тежим хроничним болестима које су запослене у Општинској управи Власотинце, као и старијима од 60  година омогућиће се рад од куће. Од данас прекида са радом и Удружење пензионера у Власотинцу  до стављања ван снаге  Одлуке о увођењу ванредног стања.
Грађанима се препоручује  мера самоизолације – без окупљања, посета изласка из куће без преке потребе. Лицима старијим од 65 година препоручује се да уопште не излазе напоље, а да за њих све основне потребе обављају млађи чланови породице.
Ради пружања неопходне помоћи најугроженијим категоријама становништва (старијим и болесним особама преко 65 година), Центар за социјални рад Власотинце, Црвени крст Власотинце и Центар за едукацију „Осмех“ Власотинце, од људства из свог састава и волонтера, формираће Центар за помоћ најстаријим суграђанима за куповину и доношење основних животних намирница, лекова, организовање лекарске помоћи и сл.

За рад на територијијама месних заједница ван вароши, Центар ће остварити сарадњу са председницима савета месних заједница и уједно повереницима за цивилну заштиту у месним заједницама. У циљу комуникације и остваривања контаката са угроженим категоријама становништва на нивоу локалне самоуправе формира се Кол центар  са седиштем у Ситуационом центру општине Власотинце, са бројем тел., 016/875-213 и 063/1707-207.
-Све јавне установе биће дезинфиковане чим прибавимо потребна средства јер предшколска установа и једна од школа поседују апарат, тзвфогер, којим можемо ефикасно да обавимо тај посао – каже председник општине Зоран Тодоровић који је, по функцији и командант Штаба за ванредне ситуације.
Директори јавних предузећа и установа, чији је оснивач општина Власотинце, за време трајања ванредног стања, треба да организују минимум процеса  рада и производње у складу са Одлуком о увођењу ванредног стања и Уредбе Владе Републике Србије о спровођењу мера за  време ванредног стања. Директорима је наложено и да за раднике стрије од 60 година и оне који имају неку хроничну болест размотре могућност рада од куће.
Догађаје у својој организацији, већ је раније отказао Културни центар Власотинце.


ДОКУМЕНТА
>>> Наредбе, закључци и препоруке које се тичу поступања у условима ванредног стања