Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НОВОГОДИШЊА ДЕКОРАЦИЈА ЗА ЛЕПШИ И СВЕЧАНИЈИ ИЗГЛЕД ВЛАСОТИНЦА

У Власотинцу је  у току монтажа новогодишње декорације, које ће бити богатија у односу на претходне године. Осим светлећих кочија, ирваса, пингвина и иглоа постављених у парку преко пута зграде општине, у граду се монтира више од 120 светлећих симбола, од који је 40 из претходних година и више од 80 нових – у облику звезда, пахуља, звончића и комета.

Новогодишња расвета биће постављена на улазу у Власотинце из правца Лесковца, у центру града, на мостовима, на шеталишту између два моста, поред кеја и код дечијих паркова.

– Судећи по реакцијама суграђана, ова декорација се допада свима који желе да Власотинце током празника изгледа лепше и свечаније. Посебно су радосни најмлађи. За следећу годину планирамо да свој нашој деци узраста до седам година обезбедимо новогодишње пакетиће, као и финансијску помоћ родитељима чија деца  1. септембра наредне године полазе у први разред – каже заменик председника општине Владимир Коцић.

Он додаје да се није журило са оваквом новогодишњом декорацијом претходних година.

– Ми смо прво улагали у оно што је приоритет – школе, вртићи, путеви и други пројекти важни за свакодневни живот грађана, па тек сада смо одвојили новац за богатије украшавање града и мислим да је то сасвим у реду. У наредној години, такође, планирамо да уложимо око два милиона динара у новогодишњу декорацију – додаје Коцић.

Набавка фигура у парку кошта 1.195.000 динара, а реконструкција старе, набавка нове расвете и уградња стају 1.450.000 динара.