Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ОД 80 ЗАРАЖЕНИХ 32 ИЗЛЕЧЕНА – ЧЕКАЈУ СЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА 73

Од 80 заражених корона вирусом на подручју Власотинца, од почетка епидемије, 32 пацијента су излечена, а два су преминула од последица COVID-а 19, показују подаци Штаба за ванредне ситуације. Данашњем састанку присуствовао је и епидемиолог из лесковачког завода ради анализирања ситуације и предузимања епидемиолошких мера на ширењу заразе.

Међу онима који су са отишли на кућну рехабилитацију је и командант штаба и председник општине Зоран Тодоровић који је јуче изашао из болнице, као и један члан Општинског већа.

Резултати се чекају за 40 радника предузећа Маша импекс које је тестирао Завод за јавно здравље Лесковац и за 33 пацијента која су тестирана у амбуланти Дома здравља.

У овој амбуланти је јуче било 36 пацијената на прегледу што је скоро дупло мање у односу на претходне дане. Лекари и овде констатују да је клиничка слика сада слабија у односу на ону коју су имали пацијенти који су се јављали на почетку епидемије.

Чланови руске специјалне јединице АБХО и данас дезинфикују унутрашњост Дома здравља, саопштава општински штаб.

Донација СИГМЕ из Куле – Аквалор 1000 литара

Министартство државне управе и локалне самоуправе доставило је штабу у Власотинцу 3500 заштитних маски и исто толико пари санитарних рукавица, а предузеће Сигма из Куле донирало је 1000 литара дезинфекционог средтсва Аквалор. Обе донације биће расподељене најпре Дому здравља, а онда јавним предузећима Водовод и Комуналац и осталим установама.

Маске и рукавице од Министарства државне управе и локалне самоуправе