Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су одлуку о измени и допуни Одлуке о буџету

Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су одлуку о измени и допуни Одлуке о буџету којом се не мења износ буџета већ се, како је објаснио шеф Службе за буџет и финансије Саша Михајловић, врши прерасподела по изворним приходима и економским класификацијама.

Одборник опозиционог Покрета за Власотинце Жарко Костић дискутовао је, између осталог, о ЛЕД расвети и тврдио да је снага сијалица слаба, а уговор штетан. На то је реплицирао помоћник председника општине Предраг Митковић који је констатовао да одборник Костић врло често дискутује без аргумената и да све детаље уговора може да види на порталу јавних набавки, штавише да ту може да их упореди са уговорима других општина.

-Формирајте анкетни одбор, па истражите. Што се тиче снаге сијалица, она се врло лако утврђује уређајем који се назива фотолукс метар, али ја разумем, не обраћате се ви мени него гласачима – рекао је Митковић.

Одборници су затим усвојили и извештај о извршењу овогодишњег буџета за период од 1.јануара до 30.јуна. Полемика се развила пре усвајања одлуке о додели октобарских признања за ову годину чији су чланови заузели став да треба променити досадашњи начин рада по коме се ова признања додељују великом броју особа. С обзиром на то да је дата могућност да се у паузи заседања усмено изнети предлози предају у писаној форми, комисија је оџала кратку седницу на којој је закључила да се о тим предлозима може разматрати следеће године, што су одборници већински подржали. Одлучено је да се убудуће неће толерисати ни један предлог поднет мимо рока, који је у овом случају био 5.септембар, уз закључак да се нешто избиљно мора да промени у критеријумима за доделу октобарских признања.

-Има ту од свега по мало. И нескромности у предлагању и наше попустљивости у додели, али то морамо да променимо – рекао је председник Скупштине општине Братислав Петровић, који је иначе председник комисије која је одлучивала о октобарским признањима.

Одборници су усвојили извештај о раду ЈКП Водовод за прошлу годину, уз исцрпно излагање директора Звонка Илића о постигнутим резултатима и свему што још мора да се учини да ово предузеће почне успешно да послује. Он је обавестио одборнике и јавност да је од 40 примедби државног ревизора 39 исправљено, а да 40.неправилност мора да прође скупштину, што се данас и десило.

-Имали смо 30 милиона наслеђених обавеза за плате и 60 милиона за струју. Обавезе за струју су преполовљене, а од 8 заосталих плата 7 је исплаћено – рекао је Илић.

Одборник Покрета за Власотинце Славољуб Митов је поновио свој ранији предлог и понудио да посредује у напорима и разговорима да се Електродистрибуцији обезбеди земљиште за нову управну зграду у Власотинцу, на рачун поменутог дуговања за струју.

Одборници су данас усвојили и извештај о раду ПУ „Милка Диманић“ за радну 2017/2018 и дали сагласност на план рада за 2018/2019. Такође су утврдили престанак функције дирекотра Центра за социјални рад општина Власотинце и Црна Трава Момчила Игњатовића и прихватили предлог решења о именовању Љубинке Пузић на ту функцију.

За школе „8.октобар“ и „Синиша Јанић“, као и за школе у Свођу, Гложану, Шишави и Тегошници утврђени су престанци мандата чланова школских одбора и именовани нови. На почетку седнице одборници су констатовали престанак мандата подборника Јоване Станчић, због промене пребивалишта.