Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ОПШТИНА ВЛАСОТИНЦЕ ПОТПИСНИК МЕМОРАНДУМА О ИЗГРАДЊИ СКЛАДИШТЕНО-ДИСТРИБУТИВНОГ ЦЕНТРА ЗА ПОВРЋЕ

У оквиру 13. саветовања за повртаре Агролидер, које је данас одржано у Лесковцу, потписан је меморандум о сарадњи између Министарства пољопривреде, Града Лесковца, општина Власотинце и Лебане и Привредног друштва Повртари југа, о изградњи складишно-дистрибутивног центра за поврће у Зеленој зони код Лесковца. Државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства  и водопривреде Сенад Махмутовић оценио је да је данас потписани меморандум

– Није довољна само плодна земља и вешт сељак за успешну пољопривреду. Министарство је удвостручило висину средстава намењених подршци пољопривредним произвођачима. Из дана у дан сведоци смо да бављење пољопривредом код нас постаје савременије и модерније.  Само у 2022. пандемијској години, удвостучили смо извоз пољопривредних производа – рекао је Махмутовић.

Дистрибутивни центар градиће се у Зеленој зони града Лесковца.

– Ту смо локацију успели за неколико година да покренемо, испунимо и комунално опремимо и она је симбол наше посвећености развоју привреде и пољопривреде – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Говорећи о предностима оваквог центра, председник општине Власотинце Братислав Петровић је рекао:

– Реализација овог пројекта много ће значити за све повртаре на територији Јабланичког округа. Она ће им омогућити да остварују и добре приносе, али и веће приходе. Значи, неће морати да продају своје производе по цени која је нижа од њихове цене коштања.

Чланови „Повртара југа“ за сада су четири произвођача са подручја власотиначке општине.

Одговварајући на новинарско питање о издвајањима из буџета за пољопривреду, председник Петровић рекао је да је у 2021. износ за пољопривреду удвостручен, да је износио 11 милиона динара и да је нацртом одлуке о буџету за наредну годину предвиђена иста сума новца.