ОПШТИНА ВЛАСОТИНЦЕ ЗА ХЕРОЈЕ У МЕДИЈИМА

1012
ОПШТИНА ВЛАСОТИНЦЕ ЗА ХЕРОЈЕ У МЕДИЈИМА

Општина Власотинце уплатила је 50% уговорених средстава медијима који су прошли на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

С обзиром на то да су све процедуре по овом конкурсу, осим потписивања уговора, биле завршене пре увођења ванредног стања, стручна служба општине послала је поштом уговоре на адресе добитника средстава. Како се који уговор врати, тако се пребацују средства, каже председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.

-Ми смо планирали да уговоре са медијима потпишемо у недељи кад је уведено ванредно стање, али су нас околности натерале да се приоритетно бавимо организацијом живота и рада наших грађана. Међутим, када смо успоставили систем, почели смо да радимо и редовне послове, од којих мислим да је веома важан био завршетак медијског конкурса. Ја годинама истичем да су медији наши партнери, а они су сада такође хероји који свакодневно извештавају о дешавањима и у нашем крају. Зато је општина Власотинце са своје стране урадила оно што је могла, а то је да потпише уговоре и исплати половину суме по уговору – каже Зоран Тодоровић.

Општина Власотинце, иначе, годинама прва у Јабланичком округу, у календарској години, заврши процедуре око медијског конкурса.