Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

На подручју власотиначке општине почело је чишћење и уклањање дивљих депонија. Наиме, општина Власотинце је од Министарства за заштиту животне средине добила средства у износу од 7,1 милион динара за ову намену, кроз пројекат “Заједно чувајмо животну средину”.
“Кренули смо са чишћењем и уклањањем дивљих депонија на свим регистрованим локацијама, како у граду тако и у месним заједницама. Акцију спроводимо уз помоћ Министарства за заштиту животне средине. Ипак, да би хигијена била на вишем нивоу неопходна је и сарадња свих грађана, свакако одлагање смећа у контејнере који ће бити постављени на одређеним локацијама, а већ је набављено нових 130 контејнера”, рекао је Братислав Петровић, председник општине Власотинце.
Иначе, пописано је 35 локација на којима се налазе дивље депоније, а путем сервиса “48сати”, грађани су пријавили још десетак локација, могућност коришћена овог сервиса ј е отворена. Конетејнери ће на локацијама бити постављени након чишћења и уклањања дивљих депонија.
“Заједно са Водоводом, у наредних месец дана, наставићемо са чишћењем дивљих депонија, потом и постављање неопходних контејнера. Апелујем на све грађане да смеће одлажу у контејнерима, да не праве депоније јер свима нама је неоходна здрава и чиста животна средина”, рекао је директор Комуналца Божидар Коцић.

Депонија на козарачком путу, у атару села Орашја и Кукавице, је само једна од локација дивљих депонија, која ће, међу првима, бити очишћена. Депоније смећа се праве на првом згодном месту, не водећи рачуна о заштити животне средине а самим тим и планете земље. Заштитимо наш животни простор, чувајмо планету земљу, јер она је само једна.