Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОМОЋ У ПОВЕЗИВАЊУ ПОТЕНЦИЈАЛНИХ УЧЕСНИКА КОНКУРСА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКЕ КУЋЕ

Општина Власотинце позива грађане који имају кућу на селу за продају, а која испуњава услове конкурса Министарства за бригу о селу о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом , да могу свој контакт да оставе у Одељењу за урбанизам Општинске управе на број телефона 877-236 или на мејл адресу officeler@vlasotince.org.rs како би се олакшало успостављање контакта заинтересованих купаца са потенцијалним продавцима некретнине.

– У општину често долазе људи који, као купци, испуњавају услове за учешће на конкурсу, али који не могу да нађу власнике кућа или немају информације о објектима који су на продају. Циљ локалне самоуправе је да им обезбеђивањем ових информација олакша пут до проналаска некретнине. Остало је на њима да се договоре и евентуално конкуришу за средства преко Министарства за бригу о селу – каже председник општине Власотинце Братислав Петровић.

Кућа треба да буде на селу, не у градским или приградским насељима, што у случају Власотинца значи да предмет продаје не би могла да буде некретнина која се налази у Манастиришту. Што се осталих услова тиче, они се налазе а сајту Министарства за бригу о селу, у оквиру Јавног позива за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

У Одељењу за урбанизам напомињу да ће контакти које потенцијални купци и продавци добровољно оставе бити коришћени искључиво у сврху њиховог међусобног повезивања,  ради учешћа на поменутом конкурсу.