Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ  ЗА СОЛАРНЕ ПАНЕЛЕ

Председник општине Власотинце Братислав Петровић потписао је уговоре са грађанима који су добили субвенције за уградњу соларних панела. На Конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности уградњом соларних панела у 2022.години поднето је шест пријава, две нису имале потпуну документацију, а четири су биле валидне. Власници тих домаћинстава добили су по 420 хиљада динара субвенције.

– На располагању су била два милиона динара. Милион је дало Министарство грађевинарства саобраћа и инфраструктуре и милион је издвојено из буџета општине Власотинце. Ово је прва година да смо суфинансирали панеле. Претпостављам да ће интересовање бити веће на наредном конкурсу јер се грађани већ сада интересују за нови конкурс– рекао је председник власотиначке општине.

У 2022. години општина Власотинце издвојила је укупно 15 милиона динара за енергетску санацију породичних кућа и станова, а ресорно министарстсво пет милиона, што чини укупно 20 милиона уложених у побољшање енергетске ефикасности објеката на територији општине Власотинце.