Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОВОДОМ ДАНА СЕКТОРА И СЛАВЕ ВАТРОГАСАЦА – ЗАХВАЛНИЦА ПРЕДСЕДНИКУ

Поводом Дана Сектора за ванредне ситуације и славе ватрогасне бригаде Пресвете Богородице Неопалиме Купине, начелник Сектора за ванредне ситуације у  Лесковцу Ивица Ранђеловић уручио је захвалницу председнику општине Власотинце Братиславу Петровићу у знак добре сарадње у ванредним ситуацијама.

-Ову прилику користимо да се захвалимо субјектима који су нам до сада помагали и који ће нам и убудуће помагати. Имам част да у име МУП- а и сектора доделим предсендику захвалницу у жељи да имамо што бољу сарадњу. Имали смо је и до сада, али даће Бог да буде мирно, а да ми имамо одличну сарадњу – рекао је Ранђеловић.

Председник општине Власотинце Братислав Петровић, који је по функцији командант Штаба за ванредне ситуације такође је назначио добру сарадњу између локалне самоуправе и Сектора за ванредне ситуације.

-До сада смо увек сарађивали на корист грађана, зарад њихове безбедности и верујем да ће тако бити и убудуће. Један од послова које смо урадили је да смо озаконили објекат ватрогасне станице у Власотинцу, а вероватно ћемо у будућности радити и неке заједничке пројекте – нагласио је Петровић.

Деца из ПУ „Милка Диманић“ поклонила су ватрогасцима – спасиоцима поводом њиховог празника, свој урамљени цртеж.

Сектор за ванредне ситуације слави 17. септембар јер је тада, 2009. године, усвојен Акциони план за формирање јединствене службе за ванредне ситуације. Такође, ватрогасци-спасиоци широм Србије, од 2015.године, на предлога монаха са Хиландара,  обележавају и крсну славу Богородицу Неопалиму Купину, заштитницу ватрогасаца.