ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ШКОЛСКИХ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

1910
ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ШКОЛСКИХ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

Општина  Власотинце се налази у процесу припреме буџета за 2021. годину и жели да укључи своје грађане и грађанке у предлагање и избор пројеката и активности који могу бити финансирани  јавним средствима.
Деца и омладина су најважнији део нашег друштва, и обзиром да услови школовања у току пандемије КОВИД 19, значајно отежавају одвијање школских активности, општина Власотинце жели да унапреди услове у школама  и учини их бољим и по мери ученика.

Користимо ову прилику да Вас позовемо да током периода од 5. до 15. септембра 2020. године организујете прикупљање пројектних идеја за које сматрате да могу учинити  боравак у вашој школи пријатнијим и бољим.

Циљ конкурса је да укључимо ученике и наставнике у унапређење рада школа тако што би за идентификоване проблеме кроз друштвено ангажовање и дефинисање пројектне идеје, покушали да за своју школу обезбеде финансирање пројекта из општинског буџета у 2021. год.

Право учешћа
Јавни позив односи се на све школе (основне и средње) са територије општине Власотинце.
Право учешћа има неформална група од минимум 5 ученика одређене школе, која на основу пројектне идеје попуни и преда пројектни образац.
Пројектни образац можете преузети директно са сајта општине Власотинце на следећем линку (директан линк) или штампану верзију у самој школи.

Процедура конкурса
Своје попуњене пројектне обрасце можете предати преко својих разредних старешина или учитеља или директно на e-mail шефа одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности општине Власотинце, господина Саше Mихајловића sasa.m@vlasotince.org.rs .
На овај начин, Ваши предлози се могу наћи на листи приоритетних пројеката који могу  бити финансирани из буџета општине. То може бити на пример, али не и нужно, бесплатан wi-fi у школи, нова опрема за физичко васпитање, нови микроскоп, клупе у школском дворишту и сл…
Пројектне идеје се предају до 15. септембра преко својих разредних старешина или учитеља или директно на e-mail шефа одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности општине Власотинце, господина Саше Mихајловића sasa.m@vlasotince.org.rs .

Комисија за партиципативно буџетирање у сарадњи са директорима школа размотриће све пројектне идеје, и у зависности од степена спремности и могућности за реализацију, за оне пројекте који могу да се реализују, биће организовано гласање на сајту општине Власотинце  https://vlasotince.rs у периоду од 21 – 30. септембра 2020. године.

Пројекат са највише гласова биће укључен у буџет општине Власотинце за 2021. годину, или више пројеката уколико је то финансијски могуће. 

Фонд за реализацију школских пројеката током 2021. године износи 300.000,00 РСД. 

О начину предлагања пројеката и осталим детаљима акције, информишите се на сајту општине: https://vlasotince.rs  или путем телефона 063 428906 Маринко Ђорђевић, радним данима од 8-14 ч.


Ова активност је подржана је у оквиру пројекта “Унапређење доброг управљања на локалном нивоу”, који спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије у оквиру програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина за унапређење доброг управљања и социјалне укључености” (SwissPRO), који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).


ДОКУМЕНТАЦИЈА

1. Позив за предлагање школских пројеката који ће се финансирати из буџета општине Власотинце у 2021. години
2. НАЧИН ПРЕДЛАГАЊА ПРОЈЕКАТА
3. ОБРАЗАЦ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ШКОЛСКИХ ПРОЈЕКАТА
54321
(0 votes. Average 0 of 5)