Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ШКОЛСКИХ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

Општина  Власотинце се налази у процесу припреме буџета за 2021. годину и жели да укључи своје грађане и грађанке у предлагање и избор пројеката и активности који могу бити финансирани  јавним средствима.
Деца и омладина су најважнији део нашег друштва, и обзиром да услови школовања у току пандемије КОВИД 19, значајно отежавају одвијање школских активности, општина Власотинце жели да унапреди услове у школама  и учини их бољим и по мери ученика.

Користимо ову прилику да Вас позовемо да током периода од 5. до 15. септембра 2020. године организујете прикупљање пројектних идеја за које сматрате да могу учинити  боравак у вашој школи пријатнијим и бољим.

Циљ конкурса је да укључимо ученике и наставнике у унапређење рада школа тако што би за идентификоване проблеме кроз друштвено ангажовање и дефинисање пројектне идеје, покушали да за своју школу обезбеде финансирање пројекта из општинског буџета у 2021. год.

Право учешћа
Јавни позив односи се на све школе (основне и средње) са територије општине Власотинце.
Право учешћа има неформална група од минимум 5 ученика одређене школе, која на основу пројектне идеје попуни и преда пројектни образац.
Пројектни образац можете преузети директно са сајта општине Власотинце на следећем линку (директан линк) или штампану верзију у самој школи.

Процедура конкурса
Своје попуњене пројектне обрасце можете предати преко својих разредних старешина или учитеља или директно на e-mail шефа одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности општине Власотинце, господина Саше Mихајловића sasa.m@vlasotince.org.rs .
На овај начин, Ваши предлози се могу наћи на листи приоритетних пројеката који могу  бити финансирани из буџета општине. То може бити на пример, али не и нужно, бесплатан wi-fi у школи, нова опрема за физичко васпитање, нови микроскоп, клупе у школском дворишту и сл…
Пројектне идеје се предају до 15. септембра преко својих разредних старешина или учитеља или директно на e-mail шефа одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности општине Власотинце, господина Саше Mихајловића sasa.m@vlasotince.org.rs .

Комисија за партиципативно буџетирање у сарадњи са директорима школа размотриће све пројектне идеје, и у зависности од степена спремности и могућности за реализацију, за оне пројекте који могу да се реализују, биће организовано гласање на сајту општине Власотинце  https://vlasotince.rs у периоду од 21 – 30. септембра 2020. године.

Пројекат са највише гласова биће укључен у буџет општине Власотинце за 2021. годину, или више пројеката уколико је то финансијски могуће. 

Фонд за реализацију школских пројеката током 2021. године износи 300.000,00 РСД. 

О начину предлагања пројеката и осталим детаљима акције, информишите се на сајту општине: https://vlasotince.rs  или путем телефона 063 428906 Маринко Ђорђевић, радним данима од 8-14 ч.


Ова активност је подржана је у оквиру пројекта “Унапређење доброг управљања на локалном нивоу”, који спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије у оквиру програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина за унапређење доброг управљања и социјалне укључености” (SwissPRO), који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).


ДОКУМЕНТАЦИЈА

1. Позив за предлагање школских пројеката који ће се финансирати из буџета општине Власотинце у 2021. години
2. НАЧИН ПРЕДЛАГАЊА ПРОЈЕКАТА
3. ОБРАЗАЦ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ШКОЛСКИХ ПРОЈЕКАТА