Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПРИЈЕМ ЗА 50 УЧЕСНИКА РЕПУБЛИЧКИХ ТАКМИЧЕЊА

Током управо завршене школске године, 50 ученика основних и средњих школа са територије власотиначке општине пласирало се на републичка такмичења. Њих 17-оро освојило је једно од прва три места. Међу њима су и учесници интернационалних фестивала. За све њих, председник општине Братислав Петровић приредио је пријем и поклонио им књиге великана наше књижевности.

– То је, пре свега, успех вас самих, ваших наставника и ваших породице и од свег срца вам честитам на томе. Ми радимо оно што је наш посао –  стварамо услове у којима ће ваши таленти, рад и знање долазити до изражаја. Верујем да ћете уживати читајући дела Иве Андрића, Вука Караџића, Јована Дучића и Боре Станковића – рекао је председник општине.

Петровић јер подсетио да је у последњих неколико година у реконструкцију школа уложено више од 400 милиона динара, а да током лета предстоје радови на школи у Батуловцу и прва фаза радова на школи у Конопници.

– За још три школе, у Стајковцу, Орашју и Ладовици, раде се пројекти. Извесно је и да ће се радити и радионице у Техничкој школи – рекао је Петровић.

Од 50 ученика, по троје их је из ОШ „Свети Сава“ у Гложану и ОШ „Браћа Миленковић“ у Шишави, четворо из ОШ „8.октобар“, 11-оро из ОШ „Синиша Јанић“, 12-оро из Гимназије „СТеван Јаковљевић“ и 17-оро из Техничке школе.