Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

РЕХАБИЛИТАЦИЈА ПУТА ВЛАСОТИНЦЕ – СВОЂЕ

На деоници државног пута 39 првог Б реда Власотинце – Свође у току су радови на појачаном одржавању, у оквиру Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја, који спроводи ЈП Путеви Србије. Реч је о деоници дугој 12,5 км која ће добити нову коловозну конструкцију. Због конфигурације терена, јер је с једне стране камени засип, а с друге стране близина реке Власине, неопходни су обимни припремни радови, кажу инжењери.

-Радимо девет нових габионских зидова (зидови од каменог материјала у жичаном кавезу прим.аут.),  15 нових бетонских зидова дужине од 10 до преко 100м, санацију 13 постојећих  зидова, продужетак и поправак 60 попречних пропуста и рехабилитацију три моста на деоници. Постојећа ширина пута је шест метара, а пројектована ширина је шест и по метара, плус проширење у кривинама – рекао је представник инвеститора Драган Вуковић.
Он је апеловао на појачану опрезност учесника у саобраћају током извођења радова, нарочито због тзв.рањивих категорија, као што су пешаци и бициклисти, којих на овој деоници има у великом броју. Вуковић је нагласио да ће сва примењива хоризонтална и вертикална сигнализација бити постављена, укључујући и вибро траке у насељеним местима.
Председник општине Зоран Тодоровић нагласио је да се на овај начин повећава безбедност у саобраћају .
-Путна инфраструктура представља кичму државе, па и општине у нашем случају. С обзиром на то да је Власинско језеро атрактивна дестинација, саобраћај је свакако појачан и рехабилитација овог пута је од изузетног значаја за грађане Власотинца, а и све остале возаче на овој деоници – рекао је Тодоровић.
Вредност радова је 652 милиона, без ПДВ-а, инвеститор је предузеће Путеви Србије, уз помоћ Европске инвестиционе банке и Светске банке. Рок за завршетак радова је крај године, а изводи их предузеће Трејс.