Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СКУПЉАЊЕ СМЕЋА НА ПЕТ ЛОКАЦИЈА У ВЛАСОТИНЦУ

У Власотинцу су данас на четири локације грађани скупљали смеће, у оквиру акције Заврнимо рукаве, која се на нивоу Србије одржава на 50 лоакција. На локалу је акцију организовало удружење Севап, а општина Власотинце  прикључила се акцији обезбеђивањем џакова, маски и рукавица. Одвоз смећа организоваће ЈКП Комуналац.

– Чистимо цео потез Власине кроз кеј, потез Старо гробље – Маричкино – стаза здравља, долину и гробље. Прикупили смо потребне сагласности. Морали смо да се због епидемиолошке ситуације потрудимо да не правимо велике гужве. План је да се на свакој локаицји крене са обе стране и да се сретнемо негде на средини. Прилично смо изненађени колики се број људи јавио и организовао. Сви заједно морамо да радимо на томе  да нам животна средина буде чиста јер сво смеће које је донела поплава смо сви ми негде направили – рекла је Нађа Петровић, координатор пројекта испред удружења Севап.

Осим појединаца, акцији су се придружили и чланови других удружења и спортских клубова. Група појединаца чистила је и речни нанос изнад млина.