Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„СРБИЈА ИМА РЕТКУ ПРИВИЛЕГИЈУ ДАНАС У СВЕТУ ДА ИМА ВАКЦИНЕ, ИСКОРИСТИМО ТО“

Прву дозу вакцине на подручју власотиначке општине  примило је до сада близу 4000 људи, односно око 17%  старијих од 18 година, а ревакцинисано је око 10% те популације. Вакцинација се обавља у Дому здравља у Власотинцу и Црној Трави, а председник општине Братислав Петровић формирао је комисију која ће координирати активности везане за имунизацију.

– Задатак комисије је да у сарадњи са председницима сеоских месних заједница прикупи податке о лицима заинтересованим за имунизацију, пријави их преко портала е-управе и у сарадњи са Домом здравља организује вакцинацију на истуреним вакциналним пунктовима. Мислим да треба да се вакцинишу сви који могу, како бисмо се што пре вратили нормалном животу – каже председник власотиначке општине који се је већ ревакцинисао вакцином кинеског произвођача.

Кинеским „Синофармом“ вакцинисали су се и његов заменик Владимир Коцић и начелник општинске управе Марјан Станковић.

-Позивам грађане да се одазову позиву за имунизацију и вакцинишу се, како бисмо спасили животе, заштитили једни друге и вратили живот у нормалу. Србија има ретку привилегију данас у свету да има довољно вакцина и мислим да то треба да искористимо  – поручио је Станковић.

Број прегледа у ковид амбуланти поседњих недељу дана креће се између 170 и 200 пациената дневно, што је кажу здравствени радници, велики број. У власотиначком Дому здравља тренутно су на располагању вакцине произвођача Фајзер и Синофарм. На располагању је била и Астра Зенека, чија ревакцинација иде за на три месеца.