Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА У ВЛАСОТИНАЧКОЈ ОПШТИНИ

Путеви у брдско-планинском делу општине Власотинце за сада су проходни. Највише проблема било је према Бистрици, али су машине предузећа АБ Коп, задуженог за зимско одржавање путева, успеле да пут учине проходним, што имате на снимку у прилогу. Висина снега у овом правцу је око 80 цм, али у већини других места у брдско-планиснком делу власотиначке општине она износи око 30 цм. Снег, међутим и даље пада, па су све машине на терену, а возачима се, уколико морају на пут, не саветује полазак без зимске опреме.

У штабу за ванредне ситуације општине Власотинце додају да је снежних наноса било у Липовици и да се они рашчишћавају. Екипе Дома здравља адекватно су опремљене за зимске услове и за сада стижу без проблема на своја одредишта, каже директор Милена Станковић Митровић.

У равничарском делу општине, за сада, нема проблема, што се проходности путева тиче.

-За помоћ нам се обратио и предсендик општине Црна Трава Славољуб Благојевић, с обзиром на ванредну ситуацију у овом месту и машине АБ Копа су кренуле да помогну Црнотравцима – каже председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.

Штаб за ванредне ситуације непрекидно прати ситуацију на терену, каже начелник Иван Станковић  и реагује по потреби.