Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

“СВЕ МОДЕ ПРОЛАЗЕ, САМО ВИНО ОСТАЈЕ” – ВИНСКИ БАЛ 2019

Под слоганом “Све моде пролазе, само вино остаје”, 34. Вински бал одржаће се у петак 23.и суботу 24.августа. У оквиру манифестације у славу вина и грожђа биће организован 4.међународни Салон вина. Тако ће посетиоци моћи да пробају и купе власотиначка вина, али и да виде понуду других винарија. У забавном делу програма , на Летњој позорници првог дана, у петак, наступиће Лексингтон бенд, а другог дана, у суботу, Драгана Мирковић. Оба концерта почињу у 22 сата.

-Ове године имамо малу измену у организацији. Неће бити мале позорнице у башти хотела Нови Земун јер је тај објекат приватизован. Сва дешавања биће на летњој позорници где ће бити постављена велика бина, испред СРЦ Власина. Вински бал почиње у петак 23.августа у 15 сати власинским котлићем, где ћемо ове године, за промену, кувати виноградарску јанију, како приличи Винском балу. Истог дана је и пливање за винско буренце – најавила је в.д.директора Туристичке организације Наташа Ђокић Живковић.
Као предгрупа Лексингтон бенду, наступиће Снап ФМ. Другог дана одржаће се и манифестација Изађи ми на теглу, одбојкашки турнир, а отварање салона вина предвиђено је за суботу 24.август у 17 сати на стадиону Винског бала, поред реке.
-Биће присутно 30-ак винарија. Осим домаћих, имамо најаве винарија из Македоније, Црне Горе, Мађарске и Бугарске да ће доћи у Власотинце. Потврде учешћа очекујемо ових дана. Поред локалних винара,који су последњих година осетно побољшали квалитет својих вина, учешће су најавили и Тиквеш Кавадарци, винарија Бовин, винарија „Звонко Богдан“ из Суботице,  Алексић из Врања и многи други. Долазак су најавили и представници свих винских витешких редова у Србији – рекао је Светислав Петровић, задужен за организацију Салона вина.

Од 19 сати у суботу следи завршно вече где ће бити проглашени победници конкурса за најбоља вина, песму и карикатуру на тему вина и грожђа и за најлепшу девојку Винског бала. Ови традиционални конкурси су у току, а пријаве се подносе Туристичкој организацији општине Власотинце, која је од ове године организатор Винског бала, уместо Културног центра. Детаљи конкурса могу се наћи на сајту општине Власотинце, на линку „конкурси“.
-Традиционална винска светковина и ове године одвија се уз  велику подршку и под покровитељством општине Власотинце, али и свих установа и предузећа који су и до сада учествовала у организацији. Из буџета је ове године издвојено 4,2 милиона динара – рекао је већник задужен за културу у општини Власотинце Зоран Стаменковић.
 Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржало је ове године манифестацију Вински бал  обезбеђивањем 30 балдахина и тродимензионалних слова ВИНСКИ БАЛ ,која ће стајати на брани. Прошле године, ово министарство обезбедило тзв.капију Винског бала и бурад – столове за салон вина, а годину пре тога 20 дрвених штандова.