Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА И ДАЉЕ НА СНАЗИ, ОБУСТАВЉА СЕ РАД ПИЈАЦА

Ванредна ситуација у општини Власотинце остаје на снази до даљњег, одлучили су чланови Штаба за ванредне ситуације на вечерашњој седници. Разлог је изузетно неповољна епидемиолошка ситуација која има тенденцију даљег погоршања.

У циљу сузбијања ширења епидемије, а у складу са мерама републичког штаба, од 24. новембра до 3. децембра од 18 до 5 сати наредног дана неће радити угоститељски објекти, тржни центри, установе културе, казина.

До 21 сат је дозвољен рад апотекама, пумпама и објектима који достављају храну.

Маске су обавезне у затвореним објектима, као и на отвореном где нема услова за држање физичке дистанце. Јавна окупљања више од пет особа и даље су забрањена, како у отвореном, тако и у затвореном. Из ове одлуке изузете су радне средине, школе, продавнице, тржни центри и слични објекти за које важи правило присуства једне особе на 4 метра квадратна корисне површине.

Начелнику Општинске управе и директорима јавних предузећа и установа наложено је да омогуће рад од куће запосленима којима радни процес то дозвољава.

„Комуналац“ обуставља рад зелене, млечне и сточне пијаце од 24. новембра до 3. децембра, а „Водовод“ ће наставити с појачаном дезинфекцијом јавних површина.

Од сутра до петка 27. новембра на онлајн програм прелазе три групе припремног предшколског програма и једна млађа васпитна група у вртићу „Колибри“ у Власотинцу, због петоро позитивних радника предшколске установе и шесторо који чекају резултате тестирања. У Штабу  подсећају да нису надлежни да одлучују о преласку школа на рад на даљину.

Запослени у Заводу за јавно здравље, у сарадњи са полицијом, строго ће контролисати  поштовање мера изолације и самоизолације, саопштено је.

Чланови Штаба за ванредне ситуације у Власотинцу још једном апелују на грађане да поштују мере личне заштите и  спроводе редовну дезинфекцију радног и животног простора, како би сви заједно сузбили ширење заразне болести ковид 19.