Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ ВЛАСОТИНЦА“

Поводом Дечје недеље, председник општине Власотинце Братислав Петровић примио је предшколце, чланове ученичких парламената двеју градских школа и ученике ОШ „Божидар Миљковић“ из Горњег Присјана. Председник се је осврнуо на овогодишљи слоган „Велико срце деце Србије“.

– Да би ваше срце било велико, потребно је да вам ми, одрасли, а пре свега ваше породице, пружимо љубав, пажњу и подршку. Оно што може да уради председник општине са својим сарадницима то је да имате добре услове у школама и вртићима, да имате где да проводите слободно време у граду, да ваш град буде леп и уредан – рекао је председник власотиначке општине.

Ученици основних школа интересовали су се за спортске садржаје, али и тражили да се кола не паркирају на тротоарима и да могу несметано и безбедно да иду до школе. Председник их је обавестио да је послао допис полицији пре почетка школске године да уклони аутомобиле и да ће то поново учинити. Предшколци су тражили нови вртић и игралиште, на шта је уследио одговор да је пројекат за реконструкцију и доградњу вртића „Колибри“  спреман и да се очекује да за њега буду одобрена средства са виших нивоа власти..

Председник актива директора основних и средњих школа Горан Митић рекао је да дели задовољство осталих директора због улагања у школе која су у последњих 10-ак година велика и због чињенице да је сарадња са локалном самоуправом таква да ни један захтев из школе не чека „ни минут“ у локалној самоуправи.

У складу са овогодишњим слоганом Дечје недеље, деца су председнику општине уручила поклоне које су сама припремала.