Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ВЛАСОТИНЧАНИН, ЧЛАН ШАХОВСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ, ДОНЕО ЗЛАТО И БРОНЗУ СА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У РЕШАВАЊУ ШАХОВСКИХ ПРОБЛЕМА

Репрезентација Србије, коју су чинили велемајстор Марјан Ковачевић, мајстор Илија Серафимовић и Живан Шушулић, освојила је треће место на Светском  првенству у решавању шаховских проблема, одржаном на Родосу од 16. до 23. октобра. Они су бронзу изборили у конкуренцији 19 репрезентација. На истом такмичењу Живан Шушулић и Илија Серафимовић освојили су прво место у брзом састављању проблема.

Професор математике у пензији и некадашњи председник општине, Власотинце Живан Шушулић дебитовао је за шаховску репрезентацију Србије и каже да је позив у национални тим за њега био велика част и привилегија.

-Проблемским шахом интензивно сам се бавио у студентским данима, па тек поново у последње три године. У овој години сам постигао значајне резултате, што је можда утицало на то да добијем позив за репрезентацију – каже скромно Шушулић.

Ове године освојио је прво место на Светском решавачком такмичењу у Београду и треће место на престижном такмичењу у Француској. Постао је и члан репрезентације Србије у састављању шаховских проблема – помоћни матови.

Живан Шушулић члан је Шаховског клуба Власотинце и тренутно води шаховску секцију са пионирима.

-Власотинце има младе, перспективне шахисте, а осим нас старијих који покушавамо да им пренесемо своје знање, у раду им значајно помаже и прати их општина Власотинце – додаје Шушулић.