Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ У ВЛАСОТИНЦУ 10 МИЛИОНА ДИНАРА

Министарство рударства и енергетике одобрило је општини Власотинце пет милиона динара за програм енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. Локална самоуправа определила је, такође, пет милиона, изјавио је председник општине Братислав Петровић приликом потписивања уговора.

– То значи да је обезбеђена сума од 10 милиона динара или 50% новца за субвенционисање програма енергетске санације у нашој општини, Других 50% биће учешће грађана. Прошле године република и општина определиле су укупно шест милиона, што значи да је сада грађанима на располагању више новца за субвенције. С обзиром на интересовање, верујем да ће они искористити ову прилику – рекао је Петровић.

Министарство рударства и енергетике организовало је свечану доделу  уговора у Аранђеловцу за 151 локалну самоуправу.

– Овај пројекат доноси уштеду домаћинствима, али и држави. Ово је пројекат који ће уштедети топлотну енергију која је једнака, на пример, производњи једне градске топлане у Нишу. Ово није последњи позив који расписујемо, чим овај приведемо крају расписаћемо нови. Док год грађани и грађанке Србије буду сматрали да им је потребан новац да мењају прозоре, врата, котлове, да стављају соларне панеле, ми ћемо то радити, обезбедити новац. Енергетска безбедност је питање опстанка сваког друштва. Енергетска ефикасност је стуб енергетске безбедности наше земље – рекла је потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

Општина Власотинце расписаће унаредном периоду јавни позив за извођаче радова и добављаче опреме, а након тога и за грађане, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Прошле године на конкурс се јавило 67 грађана, три пријаве нису биле валидне, а остала 64 грађана добила су средства за енергетску санацију својих објеката. Највеће интересовање било је за замену врата и прозора.