Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЗА ВИКЕНД 23 ЗАРАЖЕНА, ЈЕДАН УГОСТИТЕЉ ЋЕ БИТИ САНКЦИОНИСАН ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА

Протеклог викенда, на подручју власотиначке општине, инспектори су у сарадњи са полицијом контролисали угоститељске објекте и утврдили неправилности у једном од њих у коме је било организовано славље. Против власника ће бити предузете законом прописане мере, кажу инспектори.

Начелник Општинске управе Марјан Станковић је по налогу општинског штаба ангажовао два инспектора и четири комунална редара из реда запослених и у сарадњи са полицијом појачао контролу примене мера уведених након проглашења ванредне ситуације.

Председник општине Братислав Петровић напомиње да је ванредна ситуација уведена на 14 дана, али да ће бити продужена ако буде било потребе, односно уколико број заражених не буде почео да опада.

-Ситуација на подручју општине и даље неповољна, што показују подаци.  За време ванредног стања током пролећа, у власотиначкој општини било је 114 заражених, а у две недеље новембра тај број је достигао 89. Од тога, само протеклог викенда регистрована су 23 нова случаја особа заражених корона вирусом. Крајње је време да се сви почну дап оштују мере – каже први човек власотиначке општине и напомиње да број пацијената у ковид амбуланти расте.