Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЗАДРУЗИ „РОСУЉА“ 7,5 МИЛИОНА ДИНАРА

Општа пољопривредна задруга Росуља у Власотинцу једна је 58  задруга које су добиле средства у оквиру програма подршке државе земљорадничким и пољопривредним задругама. Оно што карактерише ову задругу је чињеница да су је основала седморица чланова од којих су шесторица млађи од 35, а седми још нема 40 година.

-Добијена бесповратна средства у износу од 7,5 милиона динара искористићемо за набавку опреме за производњу воћних ракија. Пошто немамо још увек простор где бисмо то сместили, ми смо закупили плац на коме ћемо подићи објекат. Већ смо разговарали са ресторанима и кафанама у Београду о пласману наше ракије, а осим воћа које сами производимо, планирамо да откупљујемо и воће од других произвођача из нашег краја, као и да услужно печемо ракију – ређа планове директор задруге Милош Тричковић.

Седморица чланова имају укупно 23 хектара под воћем. Доминира шљива, али има и јабука, дуња и крушака.
Један од потписника уговора, осим Милоша и министра без портфеља задуженог за регионални развој Милана Кркобабића је општина Власотинце, преко које се средства пласирају.
-Велико је задовољство подржати младе људе у оваквој намери. Верујем да су на добром путу да развију озбиљан посао – рекао је председник општине Зоран Тодоровић.
Пре две године, још једна задруга из власотиначког краја, „Мед и воће“ из Доње Ломнице, такође је добила бесповратна средства, тада максималних скоро 12 милиона динара.