Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„ЗАЈЕДНО ДО ЦИЉА“  НА 11 ЛОКАЦИЈА

Представници 11 неформалних група са подручја власотиначке општине потписали су уговоре по којима ће, у сарадњи са општином Власотинце, реализовати низ мањих инфраструктурних пројеката у својим срединама. Реч је о пројектима у оквиру конкурса „Заједно до циља“ који општина Власотинце већ трећи пут реализује у сарадњи са швајцарском организацијом ХЕЛВЕТАС.

Овај конкурс је важан из простог разлога што захтева од самих грађана одређену иницијативу, организацију и улагање сопственог времена и рада у један посао намењен општем добру. На овај начин омогућили смо и непосредно учешће грађана у решавању дела проблема локалних заједница- рекао је председник општине Братислав Петровић

Пројекти се углавном тичу уређења игралишта, озелењавања површина, постављања мобилијара, сталка за чепове од флаша и сличних иницијатива.

– Иако је првобитно на располагању било близу 2,5 милиона динара, општина Власотинце и ХЕЛВЕТАС обезбедили су додатна средства, како би сви пројекти били одобрени – рекао је координатор пројекта  Маринко Ђорђевић. 

Тако је укупно издвојено близу 4,2 милиона динара, од чега је локална самоуправа определила 2,5 милиона, а остатак износа швајцарска организација.

УЛОГА ЖЕНА НА СЕЛУ И ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

УЛОГА ЖЕНА НА СЕЛУ И ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

У оквиру пројекта „Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији“ Царитас Београдске надбискупије је  …
/
Укључивање грађана и грађанки, као и заинтересоване јавности у креирању буџета за 2024. годину

Укључивање грађана и грађанки, као и заинтересоване јавности у креирању буџета за 2024. годину

Поштовани суграђани и суграђанке, Општина  Власотинце улази …
/
АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА У КУКАВИЦИ

АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА У КУКАВИЦИ

У селу Кукавица у току је асфалтирање …
/
НОВАЦ ЗА ПРОЈЕКТЕ УДРУЖЕЊА

НОВАЦ ЗА ПРОЈЕКТЕ УДРУЖЕЊА

Председник општине Власотинце Братислав Петровић уручио је …
/