Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЗАВРШЕНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ОШ “С. ЈАНИЋ”

После 154 године од оснивања, ученици ОШ „Синиша Јанић“ могу да се похвале да су добили репрезентативни објекат за наставу физичког васпитања, али и друге спортске активности. Фискултурна сала, као посебан објекат, изграђена је у оквиру школског дворишта и топлим ходником спојена са главном школском зградом. Обејакт поседује сву пратећу инфраструктуру, а недавно је извршена и примопредаја.

-Искрено се надамо да ће се епидемиолошка ситуација стабилизовати, па да од септембра и ученици и наставници почну да раде у новој сали – каже директор школе Горан Митић

Вреност инвестиције је око 77 милиона динара, а инвеститори су били локална самоуправа и Министарство привреде. Иначе, прошле године комплетно је реконструисана сама зграда школе, средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије у износу од нешто више од 80 милиона динара. Из исте касе тренутно се реконструише друга власотиначка основна школа, „8.октобар“чији ће ученици и наставници бити „подстанари“ у објекту тзв.горње школе, до завршетка радова у њиховој школи.

У школи „Синиша Јанић“ тренутно има око 670 ученика, а коначан број знаће се пред почетак школске године.