Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Радионице на тему „Основе менаџмента и финансијског управљања малим газдинствима“

У оквиру пројекта „Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији“ Царитас Београдске надбискупије је у октобру и новембру реализовао 4 дводневне радионице за 60 жена, учесница пројекта из 4 партнерске општине: Власотинце, Алексинац, Пирот и Бабушница на тему „Основе менаџмента и финансијског управљања малим газдинствима“.

Циљ радионица је био усвајање основних појмова управљања пољопривредним газдинствима и вођење финансија – финансијска писменост, као што су проток новца, ликвидност, матрица протока новца, фиксни и варијабилни трошкови, планирање и стратешко планирање трошкова и расхода и управљање приходима. Говорило се и о Правилнику о пољопривредним газдинствима и Правилнику о производњи и промету малих количина хране биљног порекла. Кориснице су такође упознате и са основама простог књиговодства које је обавеза за пољопривредна газдинства као и са основним обрасцима које треба да имају спремне, у случају контроле надлежених органа. Кроз целу радионицу кориснице су подстицане да размишљају о унапређењу пословања, смањењу трошкова и расту прихода.

Пројекат финансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Царитас Београдске надбискупије и Каритас Словеније.