Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Обавештење – суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова

Обавештавамо све заинтересоване грађане да је јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова тренутно у фази:

– јавни позив за привредне субјекте и грађане је у току до утрошка (резервације) средстава а најдаље до 31.12.2023. године

– тренутно Комисија на терену проверава испуњеност техничких услова пријава грађана

– Комисија је утврдила листу корисника субвенције, издала и даље издаје Решења корисницима, а грађани којима су одбијене пријаве имају рок од 8 дана да поднесу жалбу на решење

– Комисија је донела коначна Решења за 27 корисника субвенције, према редоследу пријава и очекује се потписивање тројног уговора (корисник, привредни субјект и ЈЛС)

– Јавни позив је и даље отворен за преостала средства.

Очекује се потписивање првих 50 тројних уговора (корисник, привредни субјект и ЈЛС), од 27. новембра 2023. године.

Списак корисника урађен је на основу оцена Комисије за енергетску ефикасност, која је претходно обишла сва пријављена домаћинства, са циљем да средства добије што већи број пријављених грађана.

Највеће интересовање грађана је за програме замене столарије, израде термичке изолације, котлова за грејање и уградњу инсталација за грејање.

До 22.11.2023. године пристигло је преко 90 пријава.

После потписивања тројног уговора између корисника, Општине Влсотинце и извођача радова, почеће примена мера енергетске санације породичних кућа и станова.

Да подсетимо, Општини Власотинце је опредељено из буџета Републике Србије 12 милиона динара, колико је опредељено и у буџету Општине.