Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

БЛИЗУ 3000 КЊИГА ВЛАСОТИНАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – ДАР ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ

Власотиначка библиотека богатија је за 3000 књига које је добила од Војне болнице у Нишу. Како кажу у овој здравственој установи, за 145 година постојања Војна болница стекла је богат књижни фонд.

– Део нашег књижног фонда уступили смо Народној библиотеци „Стеван Сремац“ у Нишу, Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“, а највећи део уступамо библиотеци у Власотинцу. Војна болница и војно здравство увек су били део народа. Кроз историју смо са народом увек делили добро и зло. Данас смо у прилици да са вама поделимо нешто добро – рекао је управник Војне болнице пуковник др Вељко Милић.

– Наша библиотека страдала је у пожару 2008. године и ми још увек видамо ране у напору да обновимо уништени књижни фонд и набавимо нове наслове – рекао је директор библиотеке Срба Такић, захваљујући на поклону.

До сарадње власотиначке  библиотеке и Војне болнице Ниш дошло је захваљујући правнику Милошу Крстићу, који је родом из Дадинца, а живи и ради у Београду.

. На Војној академији у Београду сам сазнао да Војна болница у Нишу поседује књиге које мора да иду у стару хартију. Направио сам контакт са Министарством одбране, а потом и са Милом Недељковић уз чију помоћ смо се изборили да данас ове књиге стигну у Власотинце – појаснио је Крстић.

Уручењу књига присуствовао је и председник општине Братислав Петровић који је изразио уверење да ће читаоци радо потражити пристигле наслове.

– Исувише су нас „обузели“ телефони, а није све у животу „на клик“. Читање књига је лек за душу и треба га узимати што чешће – нагласио је Петровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *