Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

УЛОГА ЖЕНА НА СЕЛУ И ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

У оквиру пројекта „Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији“ Царитас Београдске надбискупије је  организовао три једнодневне студијске посете успешним сеоским туристичким домаћинствима и пољопривредним произвођачима у Крагујевцу, Тополи и Книћу.

Око 60 жена Власотинца, Пирота, Бабушнице и Алексинца, које се баве производњом домаће хране, као и оне укључене у туристичке услуге на селу, имале су прилике да се упознају са успешним агро предузетницама у Шумадији кроз  посету туристичким домаћинствима: Лукић у селу Овсиште, у општини Топола; Јанин рај у Крагујевцу – домаћинство које комбинује властиту производњу, прераду и туристичке услуге и домаћинство Алексић у селу Губеревац, општина Кнић, где су, поред осталог, могле да погледају и дестилерију домаћих ракија и дућан са изузетно широком палетом ручно рађених домаћих производа.

У току је и припрема за студијску посету Словенији која ће бити организована у периоду од 20. до 24. септембра 2023, где ће учеснице имати прилику да обиђу пољопривредна и туристичка газдинства у општинама Разкрижје и Кочевје.
Овај пројекат суфинансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Каритас Словеније и Царитас Београдске надбискупије.

Галерија слика