Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„ВИ ИМАТЕ САТОВЕ, МИ ИМАМО ВРЕМЕ“

Маскирани у бајкере, малишани Предшколске установе „Милка Диманић“ нестрпљиво су данас  чекали учеснике Балкан релија, познате мото туре коју организују БМВ Мотоклуб Далмација и Жељан Ракела. Ово је осма година заредом како је Власотинце на траси Балкан релија, а шеста како популарни бајкери  доносе поклоне за власотиначке вртиће – клима уређаје, рачунаре, телевизор… И наравно, гомилу слаткиша за децу.

– Учесници Балкан релија су скупили око 1500 евра и то смо дали донацију за вртић. Нешто од тога смо купили слаткише. Сваки пут нас Власотинце изненади, Тако је и ове године. Деца су обучена у мотористе, бајкере и баш смо одушевљени. Пуно нам је срце. Наставићемо да се дружимо – рекао је Жељан Ракела.

Директор ПУ „Милка Диманић“ Снежана Филиповић рекла је да су бајкери управо дошли на 45.рођендан ове установе и захвалила на донацији.

– Ова средства искористићемо да допунимо износ који нам треба за видео надзор, који нам је изгорео у пожару – рекла је.

Запослени у предшколској установи угостили су бајкере, а деца су се сликала на моторима, Они су затим отишли и до школе „Синиша Јанић“, провозали градом, сликали се у центру и наставили пут даље.

Ове године траса Балкан релија иде кроз Хрватску, Словенију, Аустрију, Србију, Македонију, Албанију, Црну Гору, Босну и Херцеговину. Једино у Србији свратили су на две локације, у Београд и Власотинце. У осталим земљама задржавају се у по једном граду.

За девет дана прећи ће 3500 км. У Власотинцу је био 31 учесник, а на целој траси их је укупно 64-оро јер се једни прикључују, а други искључују. Ове године мотористи су одлучили да и у Мостару покажу хуманост на делу.

– Купили смо слушне апарате за Удружење Даунов синдром у Мостару – каже Жељан Ракела.

Овогодишњи мото релија је „Ви имате сатове, ми имамо време“. Ракела објашњава зашто:

– Увек су нас учили да је време новац. Знам пуно људи који имају пуно новаца, али, на жалост, немају времена. А немамо времена зато што нам увек треба још, стално трчимо за неким профитом, живот прође и онда кажу живот је кретак. Живот није кратак, него се многи касно сете живети – закључио је Ракела.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *