Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

БРОЈ НОВИХ ПРЕГЛЕДА И БРОЈ ПОЗИТИВНИХ У БЛАГОМ ПАДУ

ШТАБ ЗАХТЕВА СТРИКТНО ПОШТОВАЊЕ МЕРА

Број пацијената у ковид амбуланти власотиначког Дома здравља од понедељка се креће око 200, што је знатно више у односу на просек од 130 колико је било протекле недеље, показују подаци ове установе. Разлог су, пре свега, дознаке за боловање које позитивни пацијенти морају да доставе послодавцима на крају месеца.

Добра вест је да се у структури пацијената смањује број нових прегледа који сада чине трећину, док две трећине пацијената долази на контролни преглед, кажу у Дому здравља.

У благом паду је и број заражених. Нових 10 позитивних у последња 24 сата су резултати добијени на антигенским тестовима, а тренутно се чекају резултати 154 PCR теста.

У овој установи од прошлог четвртка бораве екипе које монтирају нови рендтген апарат. Након сагласности Директората за радиациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, он ће почети са радом, о чему ће грађани бити правовремено обавештени.

Штаб за ванредне ситуације инсистира на стриктном поштовању мера, како би се убрзало побољшање ситуације у власотиначкој општини.