Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НОВЕ МЕРЕ, СТРОГА КОНТРОЛА И ЛИЧНА ЗАШТИТА

Штаб за ванредне ситуације општине Власоитнце, на синоћњој седници, одлучио је да ванредна ситуација остаје на снази до стицања услова за њено укидање. Од 4. До 15. децембра остају на снази следеће мере:

  • продавнице прехрамбене робе, пиљаре и мењачнице могу да раде сваког дана, укључујући и викенд, до 21 сат;
  • апотеке, бензинске пумпе и достава хране могу да раде неограничено, седан дана у недељи;
  • угоститељске и трговинске фирме, ресторани, кафићи и барови, клубови, тржни центри, играонице, кладионице, продавнице и сви други продајни објекти, козметичк, фризерски и салони лепоте, фитнес центри, теретане и вежбаонице, као и све активности у СРЦ Власина Власотинце,  могу да раде радним данима до 17 сати, а викендом не могу уопште да раде (од петка  у 17 сати до понедељка у 05 ујутро);

Штаб је остао при ранијем налогу да инспекцијске службе, у сарадњи  са Полицијском станицом Власотинце, врше строгу контролу спровођења прописаних мера. „Водоводу“ је наложено да настави са појачаном дезинфекцијом јавних површина, посебно платоа испред Дома здравља, банака и поште, као и заједничког простора у стамбеним зградама. Рад зелене, млечне и сточне пијаце  и данас је обустављен.

Штаб још једном апелује на све грађане да поштују прописане мере епидемолошке заштите као што су: ношење заштитних маски, држање прописане физичке  дистанце и спровођење дезинфекције радног и животног простора.