Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„ДА СЕ УСКОРО ПОНОВО ОВАКО ДРУЖИМО“

Да су житељи сеоских насеља жељни културних дешавања у својим местима, показала је и данашња манифестација Михољски сусрети села у Бољару. Након официјелног дела програма, спонтано се запевало и заиграло. Микрофоне су узели Сања Стојиљковић из Конопнице и Никола Цекић из Бољара и на музичку матрицу отпевали низ хитова Томе Здравковића, што је и млађе и старије подигло „на ноге“.

-Много је лепо, да буде чешће овако – био је најчешћи коментар присутних.

Млади нараштаји окупљени у КУД Света Тројица извели су сплет игара, Мартин Анђелковић свирао је на хармоници, а аутори најбољих радова на литерарном конкурсу на дијалекту награђени су песме на тему Моје село.

Сва деца добила су мајце са амблемом манифестације Михољски сусрети села у општини Власотинце 2021, а награђени су добили и додатне поклоне.

 

На крају су се сви послужили посним ђаконијама припремељеним специјално за ову прилику.

Михољски сусрети села у власотиначкој општини завршавају се сутра у Конопници, где ће након литургије у цркви Успења Пресвете Богородице, у Дому културе бити послужена славска јела припремљена у складу са српском традицијом, а онда ће певачи са почетка текста организовати дружење и певање, уз извлачење награда.

Михољске сусрете села у општини Власотинце бесповратним средствима финансирају Министарство за бригу о селу и општина Власотинце.