Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

МОЈЕ СЕЛО ЖИВИ – ДОЊА ЛОМИЦА И ШИШАВА

Први од три дана манифестације Михољски сусрети села у општини Власотинце завршен је данас у Доњој Ломници у ОШ „Браћа Миленковић“. Ученици из Шишаве и Доње Ломнице учествовали су на ликовном конкурсу „Моје село живи“, а прво место у категорији од петог до осмог разреда поделили су Немања и Никола Стојановић. Друго место освојио је Марко Гавриловић, а треће Петра Прокић. У категорији од првог до четвртог разреда најбољи је цртеж Лене Прокић, друго место освојио је рад Андрије Здравковића, а треће место припало је Сари Здравковић. Сва деца добила су на поклон мајце, а награђени ученици и додатне поклоне.

У оквиру манифестације одржана је и изложба домаће зимнице на којој су деца и мештани донели слатке и слане ђаконије из својих подрума.

Учесници манифестације посетили су потом  задругу Мед и воће, где су могли да виде коју опрему користе задругари у пчеларству и чему она служи. Ова задруга је, иначе, пре четири године, добила максимални износ на конкурсу Министарства за бригу о селу у износу од 100.000 евра намењеном задругама.

-Држава је помогла у новцу, то је јасно, остаје онај део у регулативи који нам је потребан да бисмо успешно привређивали. Да можемо, као задруга, да подигнемо кредит и да упослимо раднике кад су нам потребни – каже директор задруге Мед и воће Зоран Стојиљковић

Манифестација Михољски сусрети села у општини Власотинце наставља се сутра у Дому културе у Бољару од 12 сати, и у недељу у порти цркве и у Дому културе у Конопници од 8 до 10 сати. Ову манифестацију бесповратним средствима подржали су Министарство за бригу о селу и општина Власотинце.