Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДАН КАРИЈЕРЕ У ВЛАСОТИНЦУ

Даље школовање и запошљавање промовисани су данас на Дану каријере, одржаном у спортској хали у Власотинцу. На скупу је учествовало 15 приватних компанија и мањих фирми, 17 високошколских установа, Национална служба запошљавања и Регионална привредна комора. У име општине Власотинце, као једног од организатора, председник Братислав Петровић је рекао да улагање у знање никад није на одмет.

– Иако је глобално тржиште данас пуно изазова, верујем да добар и вредан радник може да нађе посао. Подаци Завода за статистику показују да је у Власотинцу од 2016. до 2022. године посао нашло 1125 радника, што је други најбољи резултат у Јабланичком округу. С обзиром на то да је у том периоду на снази била  забрана запошљавања у јавном сектору или је врло мало људи запошљено, то значи да је велика већина нашла посао у привреди. Ја се надам да ће привреда одолети проблемима који је тренутно притискају и да ћемо ускоро поново повећавати број радника у нашим фабрикама – рекао је Петровић.

На сајму је било информација за различите категорије посетилаца.

– Ученици осмог разреда основне школе могли су да се нформишу о образовним профилима које нуди Техничка школа, а одрасле особе о могућностима преквалификације, доквалификације и стицању уверења и сертификата кроз поступак признавања претходног учења. Ученицима завршних разреда средње школе на располагању су биле информације везане за наставак школовања, а незапослена лица могла су да се информишу о компанијама, као потенцијалним послодавцима – рекао је директор Техничке школе Миливоје Ђорђевић.

Ученици Техничке школе извели су скеч „Муке просечног школарца“.

Дан каријере је својеврсни сајам који ове године реализује Фондација Ане и Владе Дивац у сарадњи са општином Власотинце, а у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” који спроводи ГИЗ у партнерству са министарством омладине и туризма.