Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДАН КАРИЈЕРЕ У ВЛАСОТИНЦУ

Са циљем да осмаке усмере на средње стручне школе, средњошколце на високе школе и факултете, а младе незапослене људе упозна са могућностима запошљавања у Власотинцу и околини, данас је у спортској хали у Власотинцу одржана манифестација Дан каријере. Осим Техничке школе, своје штандове имале су више школе и факултети, компаније из Власотинца и околине, Национална служба запошљавања и Регионална привредна комора. Промоција како даљег школовања, тако и запошљавања, окупила је велики број младих људи.

– Саветујем вам да добро истражите све могућности које нуди школа, све могућности које нуди наша општина са својим фабрикама, као и да размислите о томе да је исплативо бити и „сам свој газда“ и да за себе одаберете оно што је реалност између жеља и могућности – поручио је председник општине Братислав Петровић на отварању манифестације.

Директор Техничке школе Миливоје Ђорђевић подсетио је на резултате ове образовне установе остварене у области дуалног образовања и признавања претходног учења.

– Зато Техничка школа у Власотинцу постаје тренинг центар за образовање кадрова за потребе привреде Власотинца и ширег региона, а то значи да постајемо центар целоживотног учења – закључио је Ђорђевић.

Манифестација Дан каријере одржана је у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Дијалог о запошљавању младих, Иницијатива и дуално образовање”,  који реализује ГИЗ у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Помоћ и подршку у организацији скупа пружили су Туристичка организација општине Власотинце и Културни центар.